tirsdag den 30. november 2010

Marina & the diamonds

Jeg er lige kommet hjem efter at have tilbragt en fantastisk tirsdag aften i selskab med Katrine og 'Marina & the Diamonds'. Wauw - hvor er hun dog vanvittig sej og skæv på en rigtig fin facon med hendes neonlysende læbestift og rødt hjertebælte.


Please do enjoy billeder! Blev slæbt ud af (meget)
stor dørmand midt under koncert for at tage dem. PINLIGT!

Decemberklar - TJEK

Jeg har en Kinderchokoladekalender hængende på min væg. Jeg kan ikke rigtig finde ud af, om man bør retfærdiggøre det, når man nu er blevet 23 og derfor, i teorien, har været voksen i fem år. Men nu elsker(!) jeg Kinderchokolade - og jeg er ret overbevist om, at det at kunne se frem til Kindermaxi, Kinderæg og andet godt gør eksaminer og opgaver i december måned mere udholdelige. Og så er det vel okay - ikke?


søndag den 28. november 2010

'Det må man gerne'....

....det siger fætter Magnus selv. Så jeg investerede i et par rigtig fine handsker i dag i H&M, så vinterkulden ikke synes så slem. Jeg købte også en pose te i en af juleboderne, så jeg har lidt at varme mig på herhjemme (når man nu ikke må have radiatoren tændt som man lyster for udlejer...). 
Så nu vil jeg afslutte den hyggeligste dag med te og hyggelæsning af de fantastiske blade Fine-Line havde med til mig fra Danmark. 



En dag med tiltrængt hygge

I morges var jeg ude på min første løbetur i lang tid. Det er mærkeligt, at det altid skal være sådan en kamp at komme af sted for hver gang jeg hopper i løbeskoene, så bliver jeg mindet om, hvor godt jeg egentlig kan lide det. 
Efter lidt forberedelse til mine to præsentationer, kunne jeg atter tage ud i det vinterkolde Paris. Put havde nemlig været så elskværdig at redde mig fra en søndag i sengen, og havde inviteret på julehygge. Vi gik op til Champs-Élysées, hvor der i hele december er juleboder - en lille blanding af julemarked på Nyhavn og i Tivoli. Det var bidende koldt, og alligevel var der mennesker overalt; små børn med flødeboller de ikke kunne gabe over, voksne med glasserede æbler og gløgg i hænderne. Vi flottede os og spiste bøf med kartoffelmos og pebersovs, drak kaffe og fik crème brulée. Og da vi gik hjemad og alle julelysene lyste op, og tonerne af 'All i want for christmas is you' flød ud fra højtaleren i H&M, kom jeg en lillebitte smule i julestemning. Og blev ikke mindst mindet om, hvor meget jeg holder af tiden op til jul. 


lørdag den 27. november 2010

Jeg ♥ koncerter

























Folk var bare på - på den der 'nu-skal-vi-have-den-bedste-aften' agtig måde. Ja, de var så meget på, at vi blev helt i tvivl om andet opvarmningsband egentlig var bandet; 'Plejer folk at skråle så meget med på opvarmningsbandets sange, og plejer der overhovedet at være to opvarmningsbands?', 'TDCC snakker da ikke fransk, gør de?' og '...burde forsangeren  ikke være smule rødmosset, da ikke sorthåret - eller?'. Men jo, vi var til den rigtige koncert, TDCC lod bare vente på sig. Og man var ikke et sekund i tvivl, da de endelig kom til syne. Hårene rejste sig på armene, læberne bevægede sig op i et stort smil og det gav et sug i maven, da gulvet begyndte at gynge i takt de hoppende folk overalt omkring os og musikken. Det var f-a-n-t-a-s-t-i-s-k!

Små hjerner - små fornøjelser....

...fik jeg sagt, jeg eeelsker at danse?  
(klik på link...and enjoy!!)

Early Saturday Sound

I dag er jeg den heldige vinder af morgentimer - 8.30 til 11.45 med åh-så-passionerede, MEN kaotiske Maya. Er ualmindelig træt, og ikke spor oplagt.



fredag den 26. november 2010

Julestemning

I dag faldt den første sne lige som jeg sad og prøvede mig frem med ustabile e'er, konsonantlyde og syntakser i min franskeksamen. En helvedes uge var endelig overstået, og det blev fejret med (mange)æbleskiver, skolekridt og Tom's skildpadder på julebazar i den danske kirke med Katrine og Julie. Ved de små juleborde blev der indtaget hotdogs, smørrebrød og æbleskiver til den helt store guldmedalje mens der blev grint og talt på fransk og dansk i en stor pærevælling. Jule-hygge...

torsdag den 25. november 2010

Two Door Cinema Club

Om en lille time kommer Fine Katrine forbi med kylling, kokosmælk og bønner. Sammen med Put skal vi lave karry mad og læse til vores fransk eksamen i morgen. Gruer lidt for den - det er som om, jeg ikke altid rammer rigtigt, når jeg skal oversætte til fonetisk sprog - for ikke at tale om opdeling af sætninger i rytmer (gør man overhovedet sådan noget på dansk?). Og det er også som om, at reglen for, hvornår et 'e' forsvinder på fransk ligger alt for langt tilbage til at kunne huske. Og hvornår er det overhovedet ustabilt? Argh...
Meen inden eksamen i morgen, så vil jeg lige tage de søde damer under armen og smutte til koncert med Two Door Cinema Club. Glæder mig! På nær de små hyggestunder de seneste dage med Tis, Maja og så Line, så synes jeg, der har været meget travlt! En aften ude er tiltrængt.....

fredag den 19. november 2010

Min første julegave

I dag midt i gruppearbejde tikkede der en mail ind fra min udlejer, som sagde, at der var kommet en pakke til mig. Og jeg blev så glad, da jeg så, at pakken var fra min lille Frederiksberg-familie - Dreier Jørgensen. En fin julegave med et kort, der ønsker om 'Glædelig jul og et lykkebringende nytår søde Julie'. Selvom jeg tit skriver og snakker om, hvor fint og absolut-fantastisk Paris er, så betyder det ikke, at jeg ikke savner København! Og noget jeg især savner ved København er mine onsdage med 'kongen af croissanter' fætter Magnus, som elsker Pippi, laver hjerter med sine små fingre som Medina og kender flere Lady Gaga sange end jeg gør - i en alder af 4 år! Og jeg savner, at hyggesnakke med Marlene, hvis jeg altså får lov af Magnus, og pludre med søde baby-Vitus, som snart ikke er en baby mere. For ikke at tale om Lars' gode mad.... 


Besøgbesøg

Når jeg er færdig med gruppemøde senere i eftermiddag, så skal jeg gøre pariser-hule klar til besøg. To dejlige damer - Tis og Maja - kommer på forlænget weekend og jeg glææææder mig! 

Friday Sound

torsdag den 11. november 2010

i.need.vacation

Om små fem timer er jeg så småt på vej mod lufthavnen med søde-Sara. Efter gårsdagens helvedes nat med opgaveskrivning til klokken otte om morgenen, så kan jeg godt bruge en tur til lufthavnen. For en tur til lufthavnen betyder en tur ud i verden - nærmere betegnet Barcelona. Jeg glæder mig. Et lille get-away fra hverdagen (hvilket lyder helt skarn-agtigt, når denne udspilles i Paris) er altid rart, især når det betyder 20 grader, dejlig by, fantastisk mad og skøønt selskab!

Vi ses i næste uge....

mandag den 8. november 2010

Ja ja, jeg er okay!

Jeg tog et styrt op ad trappen fra metroen i dag - på den virkelig pinlige måde! Jeg skyder lidt skylden på mine nye støvler, hvis snude rager lidt længere ud end jeg åbenbart er vant til. Eller måske er det bare min evne til at beregne afstande, min klodsethed i al almindelighed..?
Resultatet blev i alle tilfælde, at jeg landede lige på knæene. Mit tørklæde, som så smukt holdt mit hår tørt, fortsatte fra håret ned over ansigtet. Da jeg endelig fik rejst mig, samlet mine ting - og ikke mindst fundet vej ud af kilometer stort tørklæde, var det med ømme håndflader og til synet af et ungt fransk par, der bed sig i kinderne for ikke at vælte om af grin. Den unge pige kunne tydeligvis ikke holde masken og måtte kigge væk idet mit ansigt endelig kom til syne under tørklædet. Den unge mand spurgte i et stort smil 'Ca va?'.
Jeg havde meget travlt med at komme på benene, stak dem et overskudssmil à la 'det-her-gør-jeg-tit-for-opmærksomhed' alt imens jeg mumlede 'Oui oui, ca va!' og skyndte mig væk...

Bedre motorik søges!

Arbejd-arbejd

Sidste uge var en helvedes uge med en præsentation i både 'Glob'strat' og 'La phonétique et la communication'. Fredag morgen var jeg sikker på, at jeg aldrig skulle komme igennem min præsentation på 20 stive minutter, tilmed på fransk, men det gjorde jeg - og her sidder jeg så nu med en Cross-Cutural Barriers opgave hængende over hovedet til på onsdag. Men hvem har sagt, at det ikke godt må være lidt hyggeligt at skrive opgave? Så i morges trodsede jeg regnen og spiste morgenmad på 'Le pain quotidien', hvor jeg nu nyder en café créme og prøver at få et overblik over min opgave.






søndag den 7. november 2010

Sunday Sound

Sommerminder

Det har regnet uden stop hele weekenden, og min plan om at trave Paris' gader og stræder tynde blev dermed udskudt på ubestemt tid. Mens regnen har hamret på mit tag, er jeg gået i summer-mode....


torsdag den 4. november 2010

Af med håret

















Fra tid til anden tager jeg mig selv i at blive forfærdelig rastløs. Følelsen kommer oftest snigende om aftenen, når jeg for syttende gang kører de faste hjemmesider igennem - vel vidende, at der ikke er sket noget nyt i de fem minutter, der er gået siden jeg sidst tjekkede. Og så er det, jeg føler, at jeg spilder min tid. At jeg burde foretage mig noget.
Fredag aften var sådan en aften, og min rastløshed resulterede i et pandehår. Og inden jeg kunne nå at komme på flere gode ideer, inviterede  fantastiske Laura på vin i hendes lille pariser-hule i Belleville-kvarteret. Endnu en pariser-hule jeg gerne ville besætte og gøre til min egen. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at  den fine, lille lejlighed med den franske altan, altankassen med de fineste blomster, en antik sofa fyldt med puder og en hyggelig, lille spisekrog med stearinlys og akvarelmaling er med til at gøre hele livet på udveksling en smule mere - autentisk. Fransk. Jeg var i hvert fald for en stund henkastet til en verden, der syntes rigtig fransk. Men måske det blot var rødvinen fra vinkaraflen, kiksene og det fantastiske selskab....

tirsdag den 2. november 2010

Om at spise dyr

















I dag kom mine bøger fra Amazon. Siden søde Cille første gang snakkede om Jonathan Safran Foers 'Om at spise dyr' har jeg overvejet at læse den. Jeg er nysgerrig - og med en præsentation i 'International Business Ethics' lige om hjørnet om netop det etiske ved kødspisning, har jeg besluttet mig for at give mig i kast med den. 

"Men det ændrer bare ikke ved det faktum, at man som kødspiser sidder med en ubehagelig smag i munden, når den sidste side i »Om at spise dyr« er vendt. Det lykkes nemlig Foer - via en usædvanlig melange af fakta, filosofi, historie, familiefortællinger og ture i felten - at skære et så dybt snit i dyr/menneske-relationen, at vore fortrængninger blotlægges."(del af anmeldelse i Berlingske tidende)

mandag den 1. november 2010

Salon du Chocolat

Jeg overhørte en kvinde udbryde et 'halleluja-halleluja' idet hun gik gennem det, der mindede om et chokoladeorgie. Selv sang jeg stille 'I'm in heaven...' alt imens jeg ihærdigt forsøgte at beslutte mig for, hvilket stykke chokolade jeg skulle have med hjem.

Salon du Chocolat - 'the worlds largest event
dedicated to chocolate'

Alt-muligt-liste

Jeg mangler:
  • et styk ERASMUS legat på konto i morgen - tak!
  • en radiator, der kan indstilles et sted mellem 'pisse-koldt' og 'sauna'
  • en rengøringsdame
  • at få vasket tøj
  • overskud til at få styr på fransk bankkonto
  • opskrift på boller-i-karry
  • rene trusser 
  • tid til blog!
  • en lejlighed som Lauras
  • overblik over præsentationer og opgaver
  • at besvare en del mails - undskyld undskyld
  • gode ideer til julegave-ønsker


Det kan glæde mit lille hjerte, at:
  • mormor og morfar stadig vil give mig adventsgave
  • H&M sælger billige trusser
  • iTunes findes. Man opdager slet ikke, man bruger penge
  • selvklippet pandehår blev nogenlunde lige
  • det er muligt at købe helt udemærket fin vin til 1.40
  • jeg om snart skal til Barcelona med søde Sara
  • der også er udsigt til en uge på snowboard
  • fætter-Magnus 'elsker mig helt derud, hvor universet ender'
  • Vivienne Westwood gummistøvler nu tilhører: MIG
  • moar kom med en kuffert fyldt med lakrids
  • det snart er tid til jule-hygge-klippe-klistre
  • Put har inviteret med til 'Salon du chocolat' - chocolate-heaven...LIGE NU